Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی طی این چندماه گذشته با ده‌ها بار عذرخواهی رسمی و غیررسمی کارگردان بابت اشتباهش مواجه بوده ایم بهتر است تکلیف اثری که با بودجه بیت‌المال ساخته شده هر چه سریعتر روشن شود.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: عباس اسماعیل گل؛ همین ابتدا صراحتا اعلام کنیم که در این گزارش نه قصد توجیه اشتباهات کسی را داریم و نه دغدغه توقیف سریال خاصی، بلکه میخواهیم با پرداختن به ماجرای سریالی که نوروز 99 تنها چند ساعت مانده به پخش بخاطر حواشی صفحه شخصی کارگردان توقیف شد به حیف و میل شدن پول بیت المال در پی کشکمش های درون سازمانی اشاره ای شود تا لااقل تلنگری برای برخی مسئولین صداوسیما شود زیرا وقتی طی این چندماه گذشته با ده ها بار عذرخواهی رسمی و غیررسمی کارگردان بابت اشتباهش مواجه بوده ایم بهتر است تکلیف اثری که با بودجه بیت المال ساخته شده هر چه سریعتر روشن شود  از بلاتکلیفی دربیاید و این اثر در کنار چندین اثر دیگر صداوسیما برای همیشه آرشیو نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که نگارنده مطلب به دعوت عوامل «کتونی زرنگی» موفق به تماشای قسمت هایی از این سریال شده است باید گفت، قرار نیست بهترین سریال تلویزیون را ببینید. اتفاقاً کتونی زرنگی یک سریال طنز است که با توجه به فرم و مقدار زیاد فانتزی بودنش احتمالاً توسط بخشی از مخاطبان پس زده شود و بخش دیگری هم دوستش داشته باشند.

مثلاً اتفاقی که درباره سریال فوق لیسانسه ها افتاد را یادتان هست؟ سکانس های عجیب و غریب این سریال که کاملاً فانتزی بود و شوخی های خاصی را دنبال می کرد هرچند توسط عده ای دوست داشتنی به حساب می آمد و یک جورهایی طنز نخبگانی لقب می گرفت، ولی خب بسیاری هم آن را لوس و نجسب و بی مزه انگاشتند و  تماشایش نکردند. اتفاقی که باعث شد این سری لیسانسه ها  از سری های پیشینش مخاطب کمتری داشته باشد.

تازه این سریال با عواملی درجه یک و سینمایی مانند سروش صحت، هوتن شکیبا، رویا میرعلمی، امیرحسین رستمی و... ساخته شده بود، در حالی که گروه سازنده کتونی زرنگی جوان هستند و در ابتدای مسیر حرفه ای قرار دارند.

 اینها را گفتم که خیال نکنید کتونی زرنگی قرار بوده است پربیننده ترین سریال  تلویزیون باشد و به اصلاح جزو سریال های خیابان خلوت کن تلویزیون باشد. اما اصلا مساله این نیست...

در روزهایی که اهالی رسانه در جستجوی این سئوال بودند که چرا کتونی زرنگی از جدول پخش حذف شد، معاون سیما در جمع خبرنگاران گفت:  کار از نظر کیفی صلاحیت پخش ندارد و بعد از اینکه این مساله مطرح شد جنبه‌های دیگر هم در کنار آن قرار گرفت. هم‌چنین به دلیل برخی ایرادات محتوایی که در سریال هست، متفقا بیان شد که به دلیل همین ایرادهای محتوایی و کیفی که وجود دارد، صلاح نیست که در این ایام سریال روی آنتن برود.»

اینها یعنی با سریالی طرف هستیم که به لحاظ فنی صلاحیت پخش ندارد و از سریال هایی که در  ماه ها و سال‌های اخیر روی آنتن رفته با فاصله زیادی ضعیف تر است. یعنی کتونی زرنگی از «حکایت های کمال» و «شاهرگ» و «پرگار» و... با فاصله زیادی پایین تر قرار دارد و شایستگی روی آنتن رفتن ندارد! سئوال روشن  است: چطور سازمان صداوسیما در مرحله تصویب و بررسی فیلمنامه ایرادات محتوایی سریال را نیافته و آنها را تایید کرده بود؟ و تا چند ساعت مانده به پخش از این سریال با کلی تعریف و تمجید و امیدواری  یاد  می شد، چطور در عرض چند ساعت همه چیز عوض شد؟

به نظرم همه می دانیم که ماجرای حاشیه های کارگردان سریال با وجود عذرخواهی های چندباره او مساله اصلی سریال نیست، آنهایی هم که سریال را دیده اند متفقاً بر این باورند که کتونی زرنگی به لحاظ فنی بسیار بسیار بهتر از سریال های این روزهای تلویزیون است.  رسانه‌ای هم که ببینیم، در این روزهای سخت معیشتی یک سریال طنز اولویت پخش بالاتری دارد از سریال های تاریخی یا اجتماعی تلخ. تربیتی هم که ببینیم، این که زحمات چند ماهه یک گروه جوان و تازه‌کار روی آنتن نرود باعث از دست رفتن سرمایه های انسانی جوان و تازه نفس سازمان است.

ولی اگر میخواهید اصل قضیه را پیدا کنید به نظرم ماجراهای اخیر سازمان و افزایش اختلافات میان معاونت سیما و شبکه سه را بررسی کنید. شاید پاسخ اصلی این همه حاشیه آنجاست، البته شاید.

در نهایت  به گمانم سریال کتونی زرنگی برای علی ملاقلی پوری که  قندون جهیزیه را در کارنامه دارد گام رو به جلویی به حساب نیاید. و پیش بینی ام هم این است که با توجه به این همه بگیر و ببندی که درباره سریال پیش آمده، پخش سریال در فضای رسانه ای قرین بشود با نقدهایی  که درباره اش نوشته می شود. ولی حق مسلم این سریال که در مسیر قانونی ساخته و تولید شده و دغدغه ی جدی و مهم «مفاسد اقتصادی» را دارد و لحنش هم طنز و شوخی است، این است که روی آنتن برود تا هم خستگی کار از تن عوامل سریال  بیرون برود و هم نویسندگان و کارگردان جوان سریال به طور جدی خود را با عیار مخاطب عام محک بزنند.  کتونی زرنگی ای که ما دیده ایم چندقدم بلند از سریالهای این روزهای تلویزیون جلوتر است، هرچند سازمان مالک سریال است و می تواند توقیفش کند، ولی این تصمیم حتما اشتباه دیگری است از جیب بیت المال.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علی فروغی شبکه سه کتونی زرنگی میرباقری کتونی زرنگی بیت المال روی آنتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود

ملیحه محمدیان معاون سیاست‌ورزی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کسر از حقوق دانشگاه فرهنگیان و اعمال مقرری بر حقوق اظهار کرد: آموزش و پرورش یکی از مهم ترین نهادهای کشور است که امر مهم تربیت و جامعه پذیر کردن نسل آینده را بر عهده دارد. توجه به آن به معنای مورد توجه قرار دادن امنیت ملی و پیشرفت کشور است؛ اما متاسفانه اکنون دچار کوچک انگاری شده است.

بیشتر بخوانید: کسر مقرری ماه اول دانشجومعلمان قانونی یا غیرقانونی؟ / دانشجومعلمان: آموزش و پرورش پاسخ ندهد، به دیوان شکایت می‌کنیم

وی با بیان اینکه اینکه نباید به هزینه‌های آموزش و پرورش با دید هزینه‌های مصرفی نگریسته شود، در حالی که همانند سرمایه گذاری است، گفت: اگر دولت توجه بیشتری به سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشد؛ درصد بیشتری از بودجه کشور را صرف آموزش و پرورش خواهد کرد. البته موضوع بودجه و کمبود آن، بحث تکراری سال‌های متوالی این وزارتخانه است که انگار نه تنها حل نخواهد شد بلکه هر سال چالش‌های بیشتری ایجاد خواهد کرد.

آموزش‌وپرورش بودجه برای تحول‌آفرینی ندارد

محمدیان با اشاره به اینکه با وجود رشد حدود ۱۷ درصدی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ اما سقف و توزیع اعتبارات آن به گونه‌ای است که این وزارتخانه را نه تنها از قید مشکلات همیشگی و روزمرگی اش خارج نمی‌کند؛ بلکه سهم آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از منابع عمومی دولت ۹/۸۳ درصد در نظر گرفته شده، گفت: در حالی که سال گذشته ۱۰/۵۷ درصد بوده است. بنابراین بیش از پیش در همان چالش‌های روزمره خواهد ماند و توان لازم برای اقدامات تحولی را ندارد. در صورتی که قرار بود سهم بودجه آموزش و پرورش از کل بودجه عمومی به ۱۵ درصد نزدیک شود؛ اما حالا باید دغدغه کم تر نشدن آن را داشت.

این دانشجو معلم مطرح کرد: براساس بند الحاقی ۴ ماده ۹۱ لایحه توسعه هفتم، سازمان برنامه و بودجه باید سالانه سهم بودجه آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور را به گونه ای تنظیم کند که سهم اعتبارات غیر پرسنلی آموزش و پرورش تا پایان برنامه حداقل ۳۵ درصد از کل هزینه‌های آموزش و پرورش باشد؛ اما انگار اکنون وزارت آموزش و پرورش بتواند حقوق پرسنل خود را پرداخت کند؛ هنر کرده است. حتی بیم آن می‌رود کسری بودجه بیش از گذشته از جیب دانشجومعلمان تأمین شود.

وی با بیان اینکه کاهش بودجه آموزش و پرورش در حالی است که بودجه برخی سازمان‌ها و دستگاه‌ها به طور نامتعارف و تبعیض آمیزی افزایش پیدا کرده است، گفت: در حالی که این وزارتخانه باکسری همیشگی خود قطعا سال مالی سختی را در پیش خواهد داشت و چالش‌هایی برای نظام آموزش و پرورش در سال پیش‌رو ایجاد خواهد شد که توان مدیریت تحولی و حل چالش‌های اساسی تعلیم و تربیت کشور را از وزارتخانه آموزش و پرورش خواهد گرفت.

محمدیان مشکلات ناشی از کمبود بودجه آموزش و پرورش را اینگونه بر شمرد، گفت: از جمله این مشکلات می‌توان به عدم برآورد دقیق حقوق و دستمزد و مطالبات فرهنگیان، عدم پوشش کامل هزینه های دانشگاه فرهنگیان، عدم تأمین متناسب هزینه های چاپ کتب درسی و عدم تأمین متناسب بودجه ساخت و تجهیز مدارس اشاره کرد.

پیش‌بینی ۳.۳ هزار میلیارد تومان برای هزینه‌های دانشگاه فرهنگیان

این فعال دانشجویی ادامه داد: تعیین بودجه سال ١٤٠٣؛ نخستین سال از اجرای برنامه هفتم توسعه است، بنابراین اهمیتی ویژه دارد و توقع آن است که برنامه ریزی مالی کشور را به سمتی سوق دهد که به تناسب سال اول اجرای برنامه، به اهداف تعیین شده دست یابد. در حوزه آموزش و پرورش در برنامه هفتم توسعه به پنج هدف ارتقای سرمایه انسانی، تأمین کیفیت و عدالت آموزشی، جذب بازماندگان از تحصیل، اصلاح نظام مدیریتی و تثبیت آموزش و پرورش اشاره شده است که طبق این اهداف احکامی به تصویب رسید اما در لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعتنای کاملی به تکالیف آمده در برنامه توسعه هفتم نشده است.

وی با تصریح بر اینکه این چالش‌ها به صورت جدی گریبان گیر مرکز ثقل نظام آموزشی کشور یعنی دانشگاه فرهنگیان خواهد شد، گفت: بودجه دانشگاه فرهنگیان در لایحه ۱۴۰۳ در مجموع به میزان ۳۰.۷۰ درصد افزایش داشته و از ۴.۲ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲ به ۵.۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین حدود ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان از محل در آمد اختصاصی که کسر از حقوق معلمان است تامین می‌شود؛ با وجود پیش بینی ۳.۳ هزار میلیارد تومانی برای بودجه هزینه ای دانشگاه فرهنگیان توسط این دانشگاه اما بودجه هزینه ای در نظر گرفته شده برای این دانشگاه ۱.۶ هزار میلیارد تومان است.

محمدیان اضافه کرد: افزایش بودجه آموزش و پرورش به نسبت افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارکنان در سال ۱۴۰۳ متناسب به نظر می‌رسد؛ ولی با توجه به پیش بینی جذب و استخدام هیئت علمی جدید و نسبت دانشجو به هیئت علمی در این دانشگاه در کنار افزایش بیش از ۴۰ درصدی هزینه های غذا، تجهیزات و دیگر ملزومات؛ این دانشگاه را بیشتر از سال گذشته با بحران مالی مواجه خواهد کرد.

حذف مصوبه کاهش کسورات دانشجومعلمان از سقف ۴۵درصد به ۲۸درصد

معاون سیاست‌ورزی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: با وجود رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و ابلاغ بخش نامه، دانشگاه فرهنگیان بر حذف کسریات ناعادلانه و غیرقانونی حقوق دانشجومعلمان اصرار دارد. در این راستا نیز می‌توان گفت که ابلاغیه کاهش درصد کسورات دانشجو معلم از سقف ۴۵ درصد به ۲۸ درصد بعد از مدتی به دلایل نامعلوم حذف شد. حال این سوال مطرح می‌شود که چه مصلحتی بالاتر از اجرای عدالت و حذف کسریات ناعادلانه وغیرقانونی است که باعث می‌شود این بخشنامه اینچنین حذف شود؟

وی اضافه کرد: شاید اساسا مسئله کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بخشنامه حل شدنی نباشد و باید آن را در سند بودجه ای حل و فصل کرد که بیش از ۶۰ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان را از طریق محل درآمدهای اختصاصی کسر از حقوق قرار می‌دهد و این سوال ایجاد می‌شود که با این وجود چطور می‌شود ۴۵ درصد کسریات را به ۲۸ درصد کاهش داد و اصلا این فاصله ایجاد شده با چه اعتباری پر خواهد شد؟ در نتیجه تصویب بودجه با افزایش ۲۵.۵ درصدی درآمدهای اختصاصی عملاً به معنای اشتباه دربرآورد اعتبارات دانشگاه فرهنگیان و کسری شدید بودجه در سال پیش رو خواهد بود.

محمدیان مطرح کرد: با توجه به تصمیماتی که این روزها مشاهده می‌شود از نادیده گرفتن رای دیوان عدالت اداری مبتنی بر ابطال کسریات ناعادلانه تا اعمال مقرری بر حقوق دانشجو معلمان که طبق ماده ۱۰۰، ۷۱، ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ قانون استخدام کشوری خلاف قانون بود و بی اعتنایی به احکام برنامه توسعه هفتم، به نظر می‌رسد دیگر نه قانون و نه برنامه های توسعه ضمانتی برای تغییر و تحول نخواهد بود.

کسر از حقوق دانشجومعلمان منبع اصلی درآمد دانشگاه فرهنگیان

این دانشجو معلم با بیان اینکه ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۳ از محل کسر از حقوق دانشجو معلمان تأمین خواهد شد، ادامه داد: شاید موضوع کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بخشنامه حل شدنی نباشد و باید دیوارن عدالت اداری به آن وارد شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228956 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • گاف عجیب مجری زن صداوسیما روی آنتن
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • (ویدیو) گریه ناگهانی مجری صداوسیما روی آنتن زنده